Великолепен старт за мъжкия хандбален отбор на "Чардафон"

04/11/2013 13:19

 Страхотен дебют направи мъжкият хандбален отбор на „Чардафон“. Събрани от любов към играта и изпълнени с ентусиазъм, габровските състезатели записаха две победи в първия турнир за сезона в „Б“ група на зона Мизия, който се проведе в Стражица. Любопитен факт е, че двубоите се играха пред повече публика отколкото има на мачовете от елитната мъжка група. Над 600 зрители наблюдаваха срещите, които бяха оспорвани и донесоха доста емоции.

Хандбалистите на „Чардафон“, повече от които са възпитаници на закрития преди години ХК“Подем“, играха с огромно желание и се забавляваха на терена. Макар и малко понатежали, избраниците на треньора Христо Йорданов, които започнаха активни тренировки едва преди около месец и половина, компенсираха с много талант и рутина, и изненадаха съперниците си.

Зелено-белите започнаха с мач срещу първенеца в зоната от миналата година - „Локомотив“ (Горна Оряховица). Габровският тим поведе с 5:3, но „железничарите“ изравниха при 6:6 и след игра гол за гол първите 20 минути приключиха при равенство 9:9. Надлъгването продължи до средата на втората част. Ключов момент в мача се оказа отстраняването на играещия президент  и треньор на „Локомотив“ Галин Караджов в 29-та минута, който получи директен червен картон за неспортсменско поведение.  Хандбалистите на „Чардафон“ се възползваха и със серия от пет поредни попадения решиха мача в своя полза. Двубоят завърши при резултат 22:16.

По четири гола за победителите нанизаха Георги Дойчинов, Мирослав Денчев и Радослав Иванов, три пъти се разписа Пламен Дедев, по две попадения реализираха Михаил Башев, Григор Ганчев и Йордан Ганчев, а Симеон Коев добави едно.

Вторият тест за габровските хандбалисти беше срещу състава на Стражица – „Левски 1920“. Подкрепяни от своята публика домакините поведоха с 4:0 и 5:1 в началните минути на мача, но „Чао“-то изравни при 6:6 и още до почивката дръпна със 7:11. През втората част избраниците на Христо Йорданов контролираха играта и без проблеми се поздравиха с крайния успех – 17:21. Гошо Дойчинов се отличи с осем точни попадения в тази среща. По четири пъти се разписаха Миро Денчев и Радо Иванов, два гола добави Йордан Ганчев и по един Мишо Башев, Симеон Коев и Пламен Дедев. Чудесни изяви на вратата в двата мача имаха Слав Колев и Васил Василев. Игрови минути записа и един млад талант - Пенчо Пенчев.

„Радващи са не толкова двете победи, а емоцията която изпитваха състезателите на игрището. Разбира се, няма как да не сме доволни и от резултатите. Искам да благодаря сърдечно на момчетата, защото, колкото и клиширано да звучи, те правят всичко водени единствено от ентусиазъм и любов към играта. Почти всички от тях имат семейства и жертват от свободното си време да идват на тренировки. Това е достойно за уважение. Надявам се да продължим в същия стил“, коментира наставникът на тима Христо Йорданов.

Следващият турнир от първенството в „Б“ група на зона Мизия ще се проведе на 30-ти ноември и домакин в него ще бъде съставът на „Локомотив“ (Горна Оряховица).